KNEC (PTE) Examination Timetable & Instructions 2021 (pdf download)

Kenya National Examination Council, KNEC has released timetable and instructions for 2021 Primary Teacher Education (PTE) Examination.

However it is important to note that the time span allowed for each paper is highlighted against the name of the paper and NO EXTRA TIME will ALLOWED.

In  case of any deviation, the time stated on the question paper must be taken as correct. Candidates with Visual Impairment will  NOT be given extra time other than what is stated on their respective papers. Any time allocated to reading through questions,  studying maps etc, is included in the total time shown, except when special paper instructions indicate otherwise.

During examination period, supervisors and invigilators MUST ensure that candidates have written their names and index numbers on  their answer scripts before they take the scripts from the candidates.

Trainers should ensure that the candidates take note of the instructions given at the back and are aware of  the penalties for irregularities or misconduct.

DAYS, DATES, SESSIONS AND DURATION

S.NODAY & DATESESSIONITEM NOPAPER CODEPAPER/SUBJECT  NAMEDURATION
2.1MONDAY12/07/2021REHEARSAL DAY 
2.2TUESDAY13/07/20218.00 am – 5.00 pm1.1015/2AKSL Expressive Skills (Practical) Paper 2A15 minutes per candidate
2.3WEDNESDAY14/07/2021

 

8.00 am – 10.15 am(1st session)2.2011/1Mathematics Paper  12 hrs 15 Mins
8.00 am – 10.30 am(1st session)3.3014/1Art & Craft Paper 12 hrs 30 mins
10.30 am – 11.30 amBREAK1 hr
11.30 am – 2.30 pm(2nd session)4.1011Education3 hrs
2.4THURSDAY15/07/2021

 

8.00 am – 10.30 am(1st session)5.1014Physical Education2 hrs 30 mins
10.30 am – 11.30 amBREAK1 hr
11.30 am – 1.30 pm(2nd session)6.1013/1Kiswahili Paper 12 hrs
11.30 am – 2.00 pm(2nd session)7.1015/1KSL Paper 12 hrs 30 mins
2.5 

 

FRIDAY16/07/2021

 

8.00 am – 10.15 am(1st session)8.2011/2Mathematics Paper 22 hrs 15 mins
8.00 am – 10.30 am(1st session)9.3013/2Social Studies Paper 22 hrs 30 mins
10.30 am – 11.30 amBREAK1 hr
11.30 am – 2.00 pm(2nd session)10.1012/1English Paper 12 hrs 30 mins
11.30 am – 2.20 pm(2nd session)11.1012/1HIEnglish Paper 1 (Hearing Impaired)2 hrs 50 mins
2.6MONDAY19/07/20218.00 am – 11.00 am(1st session)12.1013/2Kiswahili Paper 23 hrs
8.00 am – 10.30 am(1st session)13.1015/2BKSL Methodology Paper 2B2 hrs 30 mins
11.00 am – 12.00 pmBREAK1 hr
12.00 pm – 2.30 pm(2nd session)14.2013Agriculture2 hrs 30mins
15.3015Music2 hrs 30mins
2.7TUESDAY20/07/20218.00 am – 11.00 am(1st session)16.3014/2Art & Craft (Practical)3 hrs
8.00 am – 10.30 am(1st session)17.2014Home Science2 hrs 30 mins

 

S.NODAY & DATESESSIONITEM NOPAPER CODEPAPER/SUBJECT  NAMEDURATION
11.00 am – 12.00 pmBREAK1 hr
12.00 pm – 2.30 pm(2nd session)18.3013/1Social Studies2 hrs 30 mins
19.2012Science2 hrs 30 mins
2.8WEDNESDAY21/07/20218.00 am – 11.00 am(1st session)20.1012/2English Paper 23 hrs
21.1012/2HIEnglish Paper 2 (Hearing Impaired)3 hrs
11.00 am – 12.00 pmBREAK1 hr
12.00 pm – 2.30 pm(2nd session)22.3011CRE2 hrs 30mins
23.3012IRE2 hrs 30 mins

 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button